Terapia intravenoasă la domiciliu poate fi recomandată în următoarele situații:

Tipuri de Perfuzii

Există câteva tipuri principale de terapie intravenoasă care pot fi administrate prin perfuzii la domiciliu, și anume:

În Ce Constă Terapia Intravenoasă

În momentul în care un pacient solicită servicii la domiciliu pentru administrarea de perfuzii, un asistent medical se deplasează la adresa indicată pentru a efectua procedura necesară pentru terapia intravenoasă. Perfuzia se administrează prin introducerea unui ac atașat la un tub mic, direct într-una dintre venele pacientului. Acest tub este conectat la o pungă IV care conține medicamentele prescrise. Odată atașată de venă, soluția se scurge încet în sânge. În funcție de medicamentul sau vitaminele administrate, precum și de nevoile pacientului, durata fiecărei ședințe de terapie intravenoasă poate să varieze de la un caz la altul.

Avantajele Terapiei Intravenoase la Domiciliu

Atunci când un specialist se deplasează la domiciliu pentru terapii intravenoase, pacientul are câteva beneficii importante, mai ales atunci când nu poate să ajungă personal la o clinică sau când nu dorește acest lucru. Cele mai importante avantaje ale administrării de perfuzii la domiciliu sunt legate de urmarea tratamentului în confortul propriei locuințe, precum și desfășurarea procedurii în deplină siguranță:

Dezavantajele Terapiei Intravenoase la Domiciliu

Spitalizarea poate să aibă unele avantaje pe care nu le vei regăsi atunci când perfuziile îți sunt administrate la domiciliu. De exemplu, atunci când un pacient este internat, acesta beneficiază de supraveghere 24 h/ 24 h, indiferent de situațiile care apar. Chiar dacă perfuziile la domiciliu reprezintă o alternativă eficientă și foarte confortabilă, trebuie amintite și dezavantajele terapiei intravenoase acasă:

În ciuda acestor dezavantaje, fiecare situație poate să fie rezolvată în mod eficient pentru ca pacientul său aibă o stare cât mai bună. Astfel, ori de câte ori un pacient, după administrarea unei perfuzii are următoarele simptome și acestea nu se ameliorează, trebuie să contacteze medicul: tuse; înroșirea feței; febră, frisoane; durere de cap; mâncărime; dureri musculare sau articulare și rigiditate; greaţă; erupție cutanată sau urticarie; dificultăți de respirație; umflarea mâinilor, picioarelor, gleznelor sau picioarelor; umflarea limbii, a buzelor sau a pleoapelor.